måndag 24 september 2012

Broderibiten ...

Jag har varit på broderikurs på hemslöjdsföreningen i Pukeberg hela helgen och det blev ännu roligare än jag föreställt mig.

"Folkligt yllebroderi" med Carina Olsson - så himla inspirerande och vilka fantastiska arbeten hon gör. Den här härliga ängeln har hon gjort.
Hon fick mig verkligen att öppna mina ögon för broderiets möjligheter.

Broderad ängel av Carina Olsson

Mitt påbörjade armband
Jag började på ett armband. Jag hade egna tovade ullplattor med mig. Jag började med att kanta armbandet med kläde som är ett tunnare ulltyg, för att få stadga i ullbiten. Det tog nästan tre timmar, tre sömmar i varje kant.

Det är så härligt att sitta i en grupp tillsammans och småprata om ditt och datt. Ibland var det också knäpptyst av koncentration och det är också härligt! 
Vi fick lära oss hur man gör fina bollar till olika dekorationer och hur man gör kardfrans, som jag inte ens visste vad det var innan! Jag lärde mig hur jag gör hyskor till knäppningar med knappar och mycket, mycket mera!
Nu vill jag bara stänga in mig i en grotta och brodera mera!
Längtar till nästa möte med nålen och trådarna.

Published with Blogger-droid v2.0.4

1 kommentar:

  1. Åh så vackra Susan!! Förstår att det var en givande helg!! Jag blir också sååå sugen ... kanske du har tänkt dig att hålla kurs någon gång i vinter :P??? Jag vill ....

    SvaraRadera